Archív

Design/Architektúra

Enrica Cavarzan, Marco Zavagno, Maria Cristina Didero

BDW: Ateliér Zaven, Cristina Didero

6. Jún - 9. Jún 2019
Čas: Od 12:00 do 20:00
Miesto: Zoya gallery
Adresa: Ventúrska 1 , 811 01 Bratislava
Organizátori: Bratislava design week
V spolupráci: IIC Bratislava, Zoya gallery

Hosťami desiateho ročníka medzinárodného festivalu súčasného dizajnu Bratislava Design Week 2019 bude benátsky Ateliér Zaven a kurátorka Maria Cristina Didero.

Ateliér Zaven založili v roku 2006 Enrica Cavarzan a Marco Zavagno. Vo svojej tvorbe sa zameriavaJú na komunikáciu medzi dizajnom a umením. Sústreďujú sa na realizácie v oblasti grafiky, produktového dizajnu a inštalácií. Vynikajú schopnosťou rozvíjať spoluprácu medzi tvorcami rôznych odborov. Práve to potvrdilo pozíciu ateliéru Zaven aj mimo sveta dizajnu. V roku 2011 ateliér Zaven získal cenu Macef Design a cenu Festival Città Impresa.

Maria Cristina Didero sa zúčastní BDW v dvojakej úlohe, a to jednak ako prednášajúca v rámci konferencie Design Minds, ktorej témou bude trvalo udržateľný a ekologický dizajn, jednako ako autorka dokumentu “Super Design. Italian Radical Design 1965-75”, ktorý nakrútila spolu s Francescou Molteni. Film rekonštuuje s odstupom päťdesiatich rokov profil šokujúceho obdobia talianskeho dizajnu, v ktorom sa bezprecedentné prepojenie medzi ideológiou a popom zmenilo na podvratný nástroj s cieľom zrovnať so zemou a znova objaviť, s veľkou dávkou irónie, sociálnu dimenziu a identitu, a to prostredníctvom novej kultúry bývania.

Sob 15. Feb 2020
Podobné podujatia

Pre skvalitnenie našich služieb používame na stránkach cookies. Pokračovaním na tejto stránke vyjadrujete súhlas s používaním všetkých cookies. Viac informácii nájdete v sekcii ochrana súkromia.